Hosni Mubarak și fiii săi au pledat nevinovați în fața tribunalului

383
Hosni Mubarak și fiii săi au pledat nevinovați în fața tribunalului - hosnimubarak-1312387989.jpg
Fostul președinte egiptean Hosni Mubarak și fiii săi Alaa și Gamal, acuzați de implicare în moartea unor manifestanți și de corupție, au pledat nevinovați, ieri, în fața tribunalului penal din Cairo, relatează AFP și APARTAMENT, citate de Agerpres.

"Toate aceste acuzații, le neg complet", a declarat Mubarak, vorbind la un microfon. El s-a exprimat stând întins pe o targă, în boxa acuzaților, după o scurtă întrerupere a audierii.

Avocatul familiilor celor care au fost uciși în revolta din Egipt a declarat ieri că fostul ministru de interne Habib al-Adli, judecat și el în același dosar penal, a primit de la Hosni Mubarak ordinul de a-i ucide pe demonstranți și a cerut pedeapsa cu moartea fostului ministru, transmite Reuters.

Procesul lui Hosni Mubarak și al altor foști responsabili ai regimului său a început ieri la Cairo. Fostul lider egiptean a compărut în fața unui complet de judecată împreună cu cei doi fii ai săi, Alaa și Gamal, cu fostul său ministru de Interne, Habib el-Adli, și încă șase înalți responsabili din poliție. Omul de afaceri Hussein Salem, un apropiat al lui Mubarak, este judecat în contumacie. Mubarak este acuzat de corupție și de faptul că a ordonat uciderea manifestanților.

Pe durata procesului, fostul președinte egiptean, care ar suferi de cancer la stomac, va rămâne la spitalul Academiei de Poliție din Cairo și nu se va întoarce la reședința din Sharm el-Sheikh, anunță presa locală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2358 secunde