Honduras: Ambasada SUA atacată în timpul unor proteste sociale

393
Honduras: Ambasada SUA atacată în timpul unor proteste sociale - honduras-1559502844.jpg

Articole recomandate

Persoane mascate au incendiat poarta ambasadei americane din Honduras în timpul unor manifestații care au avut loc vineri la Tegucigalpa, pentru a doua zi consecutivă, împotriva reformelor din sectorul public, relatează AFP.
Circa 10.000 de manifestanți, în special medici, profesori și studenți, au cerut renunțarea la două decrete guvernamentale care prevăd, potrivit lor, o privatizare a serviciilor de sănătate și educație. Poliția a făcut uz de gaze lacrimogene.


La ambasadă, pompierii au venit rapid pentru a stinge incendiul, care a distrus poarta fără a avaria clădirea. După incident, misiunea diplomatică a publicat un comunicat în care le cere "tuturor hondurienilor să se abțină de la acte de violență".
Potrivit poliției, un bărbat în vârstă de 23 de ani a fost arestat. Manifestanții au acuzat infiltrați guvernamentali că au provocat incidentul. Biroul Înaltului comisariat al ONU pentru drepturile omului de la Tegucigalpa și-a exprimat "preocuparea față de utilizarea unei mari cantități de gaz lacrimogen și de utilizarea armelor de foc de către o parte a forțelor de ordine", care s-a soldat cu doi răniți.


În ziua precedentă, manifestanții care se deplasau spre aeroportul din capitală au fost și ei stropiți cu gaze lacrimogene, iar zborurile internaționale au trebuit să fie suspendate timp de câteva ore.
Baraje rutiere organizate de manifestanți au fost semnalate joi și vineri și în alte locuri din țară. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.494 secunde