Hackerii nord-coreeni ar fi sustras documente militare ale Coreei de Sud, inclusiv "planul privind asasinarea lui Kim Jong-un"

162
Hackerii nord-coreeni ar fi sustras documente militare ale Coreei de Sud, inclusiv

Articole recomandate

Hackerii nord-coreeni ar fi reușit să fure mai multe documente militare din Coreea de Sud, inclusiv un plan pentru asasinarea liderului țării comuniste, Kim Jong-un, relatează BBC News.


Un parlamentar sud-coreean a fost cel care a făcut această dezvăluire. El a spus că aproximativ 235 de GB de documente militare au fost sustrase de la un centru pentru apărare din Coreea de Sud, în urma unui atac cibernetic.


Printre acestea documente s-ar afla și detalii despre bazele militare ale Seulului, precum și planul pentru asasinarea lui Kim Jong-un, pe care țara îl are pregătit pentru situații de urgență.

Mai mult, printre documente ar fi și planurile de război pregătite împreună cu Statele Unite, dar și informații pe care ministerul Apărării de la Seul le-a trimis țărilor partenere.

Atacul cibernetic a avut loc în luna septembrie anul trecut, iar în luna mai Coreea de Sud a anunțat că o mulțime de informații au fost sustrase de hackeri, fără să ofere prea multe informații. S-a limitat să spună că în spatele atacului s-ar afla Phenianul.

Coreea de Sud a acuzat în repetate rânduri țara vecină că se află în spatele unor atacuri cibernetice care au vizat site-uri guvernamentale. De altfel, Phenianul ar avea hackeri antrenați în alte țări pentru astfel de operațiuni, inclusiv în China.

Informația că Phenianul ar fi furat documentele militare nu vor ajuta deloc la calmarea tensiunilor dintre Coreea de Nord și Statele Unite. Cele două țări au lasnat amenințări reciproce, Washingtonul făcând presiuni asupra regimului comunist să-și oprescă programele balistic și nuclear.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2551 secunde