Guvernul elen pregătește o nouă lege privind dreptul de azil

236
Guvernul elen pregătește o nouă lege privind dreptul de azil - guvernul-1569763979.jpg

Articole recomandate

Guvernul elen pregătește o nouă lege privind dreptul de azil, pentru a gestiona mai bine situația zecilor de mii de migranți aflați deja pe teritoriul țării și a celor care continuă să sosească cu sutele, a anunțat, ieri, ministrul de stat George Gerapetritis, transmite AFP.

"Consiliul de miniștri de luni va discuta un proiect de lege propus de Ministerul Protecției Cetățeanului, care va moderniza, în acord cu criteriile europene, procedura referitoare la dreptul de azil", a declarat Gerapetritis.

Ministrul a insistat pe necesitatea ca migranții să fie primiți în centre cu condiții de trai decente, taberele actuale fiind în mare măsură excedate.

Spre exemplu, tabăra Moria, de pe insula Lesbos, găzduiește în prezent 13.000 de oameni, deși fusese prevăzută pentru numai 3.000.

În Grecia se află 70.000 de migranți, mai ales refugiați sirieni, care s-au aventurat într-o traversare periculoasă a Mediteranei dinspre coastele Turciei.

În urma unui acord cu Uniunea Europeană în 2016, Ankara a luat măsuri pentru a limita aceste plecări spre Grecia, însă în ultimele a fost observată o recrudescență a lor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.536 secunde