Guvernul de la Skopje anunță măsuri de sprijin pentru companiile private

233
Guvernul de la Skopje anunță măsuri de sprijin pentru companiile private - guvernul-1585753257.jpg

Articole recomandate

Guvernul Macedoniei de Nord a prezentat, marți, noi măsuri menite să atenueze impactul crizei de coronavirus, acestea incluzând un sprijin financiar pentru companiile private care le permite să plătească salariile angajaților la valoarea salariului minim (echivalentul a 250 de euro) în următoarele două luni, aprilie și mai.

De asemenea, toți demnitarii aleși și numiți, inclusiv președintele, premierul, miniștrii și parlamentarii, își vor primi salariile reduse la valoarea salariului minim al țării, informează MIA. Totuși, noile măsuri nu prevăd reduceri salariale pentru angajații din sectorul public.

În schimb, sportivii, artiștii și angajații din mass-media vor primi salariul minim în aprilie și mai. Angajații care vor fi disponibilizați ca urmare a crizei vor primi 50% din salariul mediu. Vor putea solicita ajutor financiar anumite categorii profesionale, precum mecanicii auto, proprietarii de saloane de coafură etc.

Suma estimată a pachetului de sprijin financiar se ridică la aproape 200 de milioane de euro.

Numărul total de cazuri de coronavirus în Macedonia de Nord este de 329, cele mai multe în capitala Skopje (176). Ministerul Sănătății a anunțat, marți, două decese.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5279 secunde