Guvernul britanic, vot important asupra proiectului său de lege privind Brexitul

178
Guvernul britanic, vot important asupra proiectului său de lege privind Brexitul - theresamayjpeg-1528894301.jpg

Articole recomandate

Premierul britanic Theresa May a evitat o periculoasă înfrângere în timpul examinării proiectului său de lege asupra Brexitului, după respingerea unui amendament ce i-ar fi dat Parlamentului un drept de veto asupra rezultatului negocierilor cu Brexelles-ul, informează AFP.

Deputații au respins cu 324 de voturi contra 298 acest amendament ce i-ar fi conferit Parlamentului dreptul de a retrimite Guvernul la masa de negocieri în cazul în care acordul obținut cu Bruxellesul nu ar fi convenit.

Acest vot a fost obținut în urma unor ultime discuții între guvernul conservator și deputații conservatori pro-UE, care au dat naștere unor scene spectaculoase în Parlament,

miniștrii negociind până la epuizare cu parlamentarii în Camera Comunelor.

Dat fiind această mică majoritate și recalcitranții din fața liniei pe care a trasat-o, Theresa May se temea de o înfrângere ce ar fi avut consecințe grele asupra marjei sale de manevră și chiar în ceea ce privește supraviețuirea ei în fruntea executivului.

Proiectul de lege, intitulat "Legea (retragerii) din Uniunea Europeană", este menit să pună capăt supremației legislației europene asupra celei britanice și să organizeze transpunerea anumitor reglementări europene.

Preocupată să evite un afront, Theresa May s-a implicat personal în tratativele de ultim minut, primindu-i pe deputații conservatori pro-UE în biroul său din Parlament. Luni seara, ea i-a convocat de asemenea pe toți deputații partidului său pentru a-i chema la ordine.

"Trebuie să arătăm clar că suntem uniți, ca partid, în determinarea noastră de a pune în aplicare decizia poporului britanic", care a votat cu 52%, în iunie 2016, pentru ieșirea din UE, a declarat May.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3489 secunde