Guccifer 2.0, cunoscut ca hacker român, era agent rus

336
Guccifer 2.0, cunoscut ca hacker român, era agent rus - 20160616guccifer2dncillhomepage3-1521812494.jpg

Articole recomandate

Investigatorii americani au ajuns la concluzia că "Guccifer 2.0", un hacker care se prezenta drept român, responsabil de dezvăluirea de date despre congresmeni democrați din SUA în timpul campaniei prezidențiale din 2016, era de fapt un agent al serviciului militar rus de informații (GRU), potrivit Business Insider.

"Guccifer 2.0" s-a prezentat ca fiind un hacker român, negând că ar colabora cu Rusia, iar Moscova a negat în repetate rânduri că ar fi implicată în atacurile cibernetice.

Autoritățile americane suspectau de mai mult timp că acesta avea legături cu Rusia, iar site-ul de știri The Daily Beast a relatat joi că investigatorii au obținut recent dovezi concrete care indică legăturile directe ale acestuia cu spionajul rus.

O companie de securitate cibernetică a stabilit că hackerul a folosit o rețea privată virtuală (VPN) pentru a-și masca identitatea, potrivit news.ro.

The Daily Beast a relatat însă că hackerul a omis să activeze rețeaua la un moment dat, lucru care a făcut posibilă obținerea adresei IP și a locației acestuia. Anchetatorii americani au folosit aceste date pentru a identifica cu exactitate autorul atacului cibernetic, un agent al serviciului militar rus de informații (GRU).

Hillary Clinton a susținut în mai multe rânduri că atacurile cibernetice ce au vizat Partidul Democrat și echipa democrată de campanie au jucat un rol major în înfrângerea sa în fața candidatului republican, Donald Trump, lucru negat categoric de actualul președinte american, potrivit news.ro

Potrivit unui raport al serviciilor secrete americane, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influențare a rezultatului scrutinului prezidențial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump și în ambiția de a submina sistemul liberal-democratic occidental.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8106 secunde