Gruparea jihadistă Statul Islamic revendică atacul cu cuțit din Rusia

150
Gruparea jihadistă Statul Islamic revendică atacul cu cuțit din Rusia - 5997ffcfdda4c82f0e8b4567-1503153532.jpg

Articole recomandate

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat într-un comunicat atacul comis sâmbătă în Surgut, Siberia, unde un bărbat a înjunghiat mai multe persoane în plină stradă, înainte de a fi lichidat, informează AFP și DPA.


Organizația ultraradicală, care a revendicat și atentatele din Spania, soldate cu 14 morți și peste 120 de răniți, subliniază că "atacatorul din orașul Surgut este un soldat al SI", potrivit unui comunicat difuzat de agenția sa de propagandă Amaq.

Un individ, înarmat cu un cuțit, a fost împușcat de poliția rusă după ce a înjunghiat opt persoane în plină stradă la Surgut, oraș în Siberia, au anunțat sâmbătă dimineața anchetatori ruși, citați de DPA și AFP. Autorul a fost identificat, a anunțat ulterior poliția regională, afirmând că pista unui "atentat terorist" nu este cea privilegiată.

"Versiunea că atacul ar fi un atentat terorist nu este principala noastră versiune", a declarat poliția locală pentru Interfax, adăugând că l-a identificat pe atacator și examinează în prezent eventualele sale antecedente psihiatrice.

Acest atac intervine la o zi după un atac similar în Finlanda, unde un individ a înjunghiat mortal două persoane și a rănit alte opt în orașul Turku (sud-vest).

Spania a fost joi și vineri ținta a două atentate separate, la Barcelona și Cambrils, în Catalonia (nord-est), soldate cu cel puțin 14 morți și 120 de răniți.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4733 secunde