Greta Thunberg, vedetă la un protest ecologic din Elveția

166
Greta Thunberg, vedetă la un protest ecologic din Elveția - ddd-1579269439.jpg

Articole recomandate

Activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg, în vârstă de 17 ani, a participat vineri, alături de mii de alți tineri, la o manifestație la Lausanne împotriva schimbărilor climatice, relatează AFP, conform Agerpres. Thunberg a apărut în orașul elvețian spre amiază, înconjurată de tineri care scandau sloganuri cum ar fi "Fără natură nu există viitor" sau "1, 2, 3 grade - crimă împotriva umanității", pentru a atrage atenția asupra încălzirii globale. Manifestanții au aclamat sosirea tinerei suedeze, după care au pornit prin oraș având în față un banner cu textul "Să schimbăm sistemul, nu clima". Conform grupării elvețiene Grevă Pentru Climă, la marș au participat circa 15.000 de persoane, cu ocazia primei aniversări a mișcării greviste ecologiste din Elveția.

Thunberg mai manifestase la Lausanne și în august anul trecut, iar apelurile ei au avut ecou în Elveția, apreciază AFP: mai multe orașe și cantoane au proclamat "starea de urgență climatică", iar zeci de mii de oameni au participat la demonstrații; la Berna, la sfârșitul lui septembrie, s-au adunat 100.000 de protestatari.

De la Lausanne, Thunberg urmează să meargă la Davos, unde va participa pentru al doilea an consecutiv la cunoscutul Forum din localitate, unde se reunesc lideri politici și oameni de afaceri de talie internațională. Ea le va cere din nou acestora să acționeze împotriva schimbărilor climatice. La Davos, Thunberg s-ar putea întâlni cu Donald Trump, cu care a schimbat de mai multe ori mesaje pe Twitter; președintele Statelor Unite este așteptat la Forum în 21 ianuarie. Nu este încă sigur nici dacă tânăra va participa la un marș de circa 40 de kilometri al militanților ecologiști elvețieni, în perioada 18-21 februarie, de la Landquart până la Davos. Autoritățile din Elveția au autorizat doar primele două etape ale marșului, însă activiștii și-au anunțat intenția să meargă până la capăt, eventual urmând trasee de drumeție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8267 secunde