Grecia cere o revizuire a Constituției cu privire la denumirea de Macedonia

231
Grecia cere o revizuire a Constituției cu privire la denumirea de Macedonia - grecia-1526817941.jpg

Articole recomandate

Diferendul care datează de 27 de ani între Grecia și Macedonia cu privire la denumirea fostei republici iugoslave nu va putea fi rezolvat fără o revizuire a Constituției macedonene care să cuprindă schimbarea denumirii, a declarat, sâmbătă, premierul grec Alexis Tsipras, citat de France Presse. 


La două zile după o întâlnire cu omologul său macedonean, Zoran Zaev, care lăsase să se întrevadă posibilitatea unui acord în luna iunie, Tsipras a subliniat că o revizuire a Constituției Macedoniei, destinată să elimine "toate formele de iredentism", este "o condiție prealabilă necesară" deschiderii negocierilor asupra acestei probleme. 


Guvernul grec nu va începe negocieri speciale cu Macedonia dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite în primul rând, a adăugat serviciul de presă al premierului elen, într-un comunicat. 


Prim-ministrul macedonean indicase joi că o "soluție acceptabilă" fusese găsită împreună cu omologul său grec în acest dosar care blochează procesul de aderare a Macedoniei la Uniunea Europeană și la NATO. 


Disputa asupra numelui Macedoniei datează din 1991, când Skopje și-a proclamat independența de ex-Iugoslavia. 


Grecia contestă numele Republicii Macedonia, provincia sa nordică având de asemenea numele de Macedonia, ceea ce - potrivit ei - ar putea provoca ambiții teritoriale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4675 secunde