Germania vrea discuții comerciale mai ample cu SUA

126
Germania vrea discuții comerciale mai ample cu SUA - germaniavreadiscutii-1525272133.jpg

Articole recomandate

Germania a temperat speranțele că statele europene ar putea fi exceptate de la plata tarifelor impuse de Statele Unite importurilor de oțel și aluminiu, dar a făcut apel pentru continuarea negocierilor comerciale indiferent dacă acestea vor fi sau nu aplicate, transmite Bloomberg.

Statele Unite au impus, în martie, tarife de 25% pentru importurile de oțel și de 10% pentru cele de aluminiu, dar au acordat o scutire temporară pentru Uniunea Europeană, până la 1 mai. Peter Beyer, coordonatorul negocierilor trans-atlantice al Germaniei, a spus că prelungirea excepției ar trebui să fie un succes.

"Dar nu trebuie să ne facem speranțe prea mari", a declarat el publicației Rhein-Neckar Zeitung. Nici cancelarul german Angela Merkel și nici președintele Emmanuel Macron nu au părut să facă progrese semnificative în a-l convinge pe președintele Donald Trump să acorde excepții statelor europene, în timpul întâlnirilor care au avut loc săptămâna trecută la Casa Albă.

"Având în vedere numeroasele crize și conflicte, așteptările legate de vizita cancelarului au fost mult prea mari", a spus Beyer.

Dacă Statele Unite vor renunța la excepțiile acordate UE, ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, a spus că statele UE vor decide dacă să adopte contramăsurile pregătite. Dar, indiferent dacă vor mai exista sau nu excepțiile, Altmaier a declarat că europenii ar trebui să discute cu Statele Unite pentru un acord de reducere a tarifelor pentru un spectru mai larg de produse, în special din industria manufacturieră. Asigurarea unui sprijin larg la nivelul UE, în special din partea Franței, pentru un astfel de pachet mai larg de măsuri, s-ar putea dovedi însă dificilă. Altmaier consideră că reluarea negocierilor pentru Parteneriatul transatlantic pentru Comerț și Investiții (TTIP) este puțin probabilă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4934 secunde