Germania propune crearea unei zone de securitate controlată internațional în Siria

226
Germania propune crearea unei zone de securitate controlată internațional în Siria - germania-1571772698.jpg

Articole recomandate

Ministrul german al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a sugerat, luni, crearea unei zone de securitate în nordul Siriei care să îi protejeze pe civilii strămutați și să asigure continuarea luptei împotriva milițiilor grupării Stat Islamic, transmite Reuters. 
"Sugestia mea este să constituim o zonă de securitate controlată internațional care să implice Turcia și Rusia", a declarat ministrul și liderul conservatorilor germani Kramp-Karrenbauer, într-un interviu acordat Deutsche Welle. 


Această măsură ar trebui, de asemenea, să contribuie la stabilizarea regiunii, astfel încât civilii să se poată dedica reconstrucției și refugiații să se poată întoarce în mod voluntar, a mai spus Kramp-Karrenbauer. 


Ministrul german a adăugat că a discutat cu Angela Merkel în privința ideii unei zone de securitate în nordul Siriei și că i-a informat pe cei mai importanți aliați ai Germaniei cu privire la propunere. 


Este pentru prima oară când executivul german propune o misiune militară în Orientul Mijlociu. Dacă va obține sprijinul Turciei și al Rusiei, este de așteptat ca Berlinul să trimită soldați în Siria ca parte a misiunii. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5255 secunde