Germania își va axa viitoarea președinție a Consiliului UE pe tema securității

214
Germania își va axa viitoarea președinție a Consiliului UE pe tema securității - germania-1580947026.jpg

Articole recomandate

Germania își propune să își axeze viitoarea președinție a Consiliului Uniunii Europene, în al doilea semestru al anului, pe politica europeană de azil și pe schimbul de informații între autoritățile din domeniul securității, a declarat ministrul de Interne, Horst Seehofer, în prima zi a Congresului European de Poliție, transmite DPA. 


"Intenționez să fac din securitate un principiu central al președinției germane a Consiliului UE", a declarat Seehofer, care, în trecut, a avut dispute cu cancelarul Angela Merkel în privința politicii de azil a Germaniei. 


Ministrul german a afirmat că susține pe deplin ambițiosul Pact ecologic european ("Green Deal") promovat de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, fosta sa colegă de cabinet, dar a subliniat că o poziție europeană comună în materie de azil este "cel puțin la fel de importantă pentru viitorul Europei", nu în ultimul rând pentru a preveni ca partidele extremiste să câștige teren. 


Ministrul german a criticat din nou așa-numitul Regulament Dublin, ce prevede ca solicitarea de azil să fie depusă în țara din UE unde migrantul a fost înregistrat pentru prima dată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.928 secunde