Germania a preluat președinția Consiliului de Securitate al ONU

322
Germania a preluat președinția Consiliului de Securitate al ONU - germania-1554121147.jpg

Articole recomandate

Germania a preluat, ieri, președinția prin rotație a Consiliului de Securitate al ONU, informează DPA.

Ministrul de Externe german, Heiko Maas, a sosit la New York, pentru a prelua președinția de la omologul său francez Jean-Yves Le Drian.

Cele două țări europene vecine își exercită în martie și aprilie președințiile coordonate, cu o agendă de lucru organizată în comun. Germania a preluat din aprilie postul de președinte al Consiliului de Securitate format din 15 membri, după ce Franța a deținut acest post în martie.

Agenda germană pentru luna aprilie include reuniuni speciale asupra violenței sexuale în timpul conflictelor și asupra dezarmării nucleare.

Într-o conferință de presă susținută la începutul lui martie alături de ambasadorul Franței la ONU, Francois Delattre, pentru a marca președințiile lor comune, trimisul german la ONU, Christoph Heusgen, a declarat că dorește mai degrabă să provoace mai multe dezbateri deschise în Consiliu, decât să continue practica deja comună a lecturării unor comunicate pregătite din timp.

Înainte de aceasta, Germania a deținut președinția Consiliului de Securitate în septembrie 2012, în timpul stagiului său de doi ani în Consiliu în calitate de membru ales. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0795 secunde