George Soros vrea să doneze un milion de dolari pentru susținerea lui Barack Obama

263
1
George Soros vrea să doneze un milion  de dolari pentru susținerea lui Barack Obama - george-1336486103.jpg
Miliardarul George Soros vrea să doneze un milion de do-lari unui "super PAC" ce susține indirect candidatura lui Barack Obama, în contextul în care grupări similare pro-republicane vor să cheltuiască sute de milioane pentru înfrângerea acestuia, relatează "Wall Street Journal", în ediția online.

În afara acestei donații către "super PAC"-ul pro-democrat American Bridge 21st Century, miliardarul de origine română va dona încă un milion de dolari pentru America Votes, o organi-zație condusă de democrați și care coordonează activitățile la bază ale unor grupuri progresiste din întreaga țară, a anunțat Michael Vachon, un purtător de cuvânt al lui Soros.

În 2011, miliardarul a mai donat un milion de dolari pentru America Votes, suma totală oferită organizației pentru campania din 2012 ridicându-se la două milioane de dolari.

"În 2012, George Soros își concentrează donațiile asupra organizării la bază și denunțării politicilor promovate de către conservatori ca eronate", a scris Vachon într-un e-mail difuzat în noaptea de luni spre marți.

"Ambele grupuri fac parte din-tr-o infrastructură progresistă, de centru-stânga, care joacă un rol tot mai important în cadrul alegerilor prezidențiale prevăzute în toamnă".

Donațiile lui Soros sunt printre cele mai mari venind din partea unor persoane fizice în alegerile prezidențiale din 2012. Până acum, cel mai important donator către un "super-PAC" este Jeffrey Katzenberg, directorul executiv al DreamWorks Animation SKG Inc. Împreună cu soția sa, el a oferit, anul trecut, suma de două milioane de dolari super comitetului de acțiune politică ("super-PAC") Priorities USA, un grup pro-Obama.

Comentează știrea

adagobawof
14 februarie 2023
adagobawof

http://slkjfdf.net/ - Jataki Ehilec kuc.domi.cugetliber.ro.ayj.mh http://slkjfdf.net/

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Aprilie 2012
Stire din Actual : Cine a îndrăznit să supere FBI-ul
Pagina a fost generata in 0.3047 secunde