Gărzi de frontieră europene, desfășurate pe teritoriul Macedoniei

136
Gărzi de frontieră europene,  desfășurate pe teritoriul Macedoniei - garzi-1532004184.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană și Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei au încheiat, miercuri, la Bruxelles, un acord care va permite gărzilor de frontieră europene să fie desfășurate pe teritoriul Macedoniei în cazul unui aflux migratoriu către UE, relatează AFP.

Acest acord deschide calea unor operațiuni comune cu Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (noul nume al Frontex), inclusiv în această țară din Balcani, a anunțat executivul UE.

UE a încheiat deja un acord similar cu Albania și speră să încheie un astfel de acord cu Serbia, Muntenegru și Bosnia-Herțegovina în cadrul mandatului consolidat al agenției însărcinate cu securitatea la granițele externe, ceea ce permite acum desfășurarea de gărzi în terțe țări de la frontierele UE.

"Acest acord (n.r. - cu autoritățile macedonene) va permite Agenției Europene să-și folosească întregul potențial, răspunzând rapid provocărilor migrației și protejând frontierele noastre comune", a afirmat comisarul european pentru migrație, Dimitris Avramopoulos, potrivit unui comunicat.

Documentul parafat de către comisarul Avramopoulos și ministrul macedonean de interne Oliver Spasovski "va fi semnat oficial la o dată ulterioară, după ce ambele părți vor parcurge procedurile legale necesare" și apoi va trebui să fie aprobat de Parlamentul European, a precizat Comisia Europeană. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4958 secunde