GALERIE FOTO / Nave de război ruse încărcate cu tancuri și echipamente militare, reperate în drum spre Siria

4383
Nave de război ruse încărcate cu tancuri și echipamente militare au fost reperate în timp ce se îndreptau spre baza navală rusă din Tartus (Siria), după ce SUA, Marea Britanie și Franța au lansat în zorii zilei de sâmbătă atacuri aeriene împotriva unor facilități din Siria având legătură cu programul sirian de arme chimice, relatează mai multe surse media britanice, printre care Daily Mail, The Sun, The Mirror și portalul de știri Metro, citate de Agerpres.


Observatorul naval turc Yoruk Isik a postat duminică fotografii cu nave de război ruse, sugerând că Rusia și-a intensificat eforturile militare în Siria.

O navă de desant din clasa Alligator Proiectul Rusesc 117 a fost observată duminică, în largul coastelor Turciei, îndreptându-se spre baza Tartus, situată pe coasta de nord a Siriei.

Conform imaginilor, ar fi vorba de nava de transport rusă 'Orsk', care face parte din brigada 197 de nave desant din cadrul Flotei Rusiei de la Marea Neagră. Aceasta a fost reperată părăsind strâmtoarea Bosfor, fiind încărcată cu ceea ce păreau a fi tancuri, transportoare blindate, camioane, ambulanțe și echipamente militare, inclusiv un radar IED. Acesta ar fi al patrulea transport efectuat de nava Orsk de la începutul anului în Siria.


Orsk a trecut prin strâmtorile Bosfor și Dardanele, controlate de Turcia, și a intrat în Marea Mediterană, a informat presa turcă, între care agenția de presă Dogan și ziarul local Star, citate de portalul newsru.com.

O a doua navă - feribotul galben din clasa RoRo 'Aleksandr Tkacenko' - apare și ea în imagini, cu un transport de camioane și materiale pentru construcția de pontoane.

Imaginile sugerează că Rusia își intensifică eforturile militare în regiunea siriană, notează The Mirror.

Conform observatorului naval sirian, la bordul uneia din nave a fost reperat un sistem de bruiaj al comunicațiilor Pelena-6, pe șasiul unuia dintre vehiculele blindate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8348 secunde