Furtuna Imelda a lovit Texasul: Doi morți și sute de persoane descarcerate din mașini

141
Furtuna Imelda a lovit Texasul: Doi morți și sute de persoane descarcerate din mașini - taxasinundatii27060500-1568978983.jpg

Articole recomandate

Furtuna tropicală Imelda a adus ploi torențiale în zona Houston, statul Texas, provocând moartea a cel puțin două persoane, în timp ce salvatori în bărci au scos sute de persoane din mașini înghițite de ape, aeroportul internațional din Houston a anulat curse și zeci de mii de oameni au rămas fără energie electrică.


Centrul Național pentru Uragane (NHC) din SUA a anunțat joi seara că se așteaptă până la 45 de centimetri de ploaie în unele zone până vineri după-amiază.

Ed Gonzalez, șeriful comitatului Harris, care include Houston, a confirmat cel de-a doilea deces din cauza furtunii.

El a afirmat că un bărbat și-a pierdut viața după ce a rămas blocat în mașina pe care o conducea și care a fost luată de ape. Cealaltă victimă a murit electrocutată la sud-est de Houston în timp ce încerca să-și ducă la adăpost calul, informează Agerpres.

Aeroportul Intercontinental George Bush din Houston a oprit toate zborurile timp de aproximativ două ore, iar guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a decretat stare de urgență în peste zece comitate.

Sute de șoferi au rămas blocați în vehicule pe mai multe șosele principale din Houston, care au fost inundate. Pompierii, poliția și cetățeni au mers cu ajutorul bărcilor și a vehiculelor de teren pentru a salva persoane blocate în case din cauza nivelului apelor în creștere.

Circa 100.000 de persoane au rămas fără energie electrică în Houston și sud-estul Texasului, conform datelor oferite de companiile de electricitate, în timp ce activitatea la rafinăriile de petrol din zonă a fost încetinită sau oprită.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5998 secunde