Franța reamintește Irakului importanța continuării combaterii grupării Stat Islamic

254
Franța reamintește Irakului importanța continuării combaterii grupării Stat Islamic - franta-1578325655.jpg

Articole recomandate

Franța a amintit, duminică, Irakului importanța combaterii grupării Stat Islamic, în contextul în care această țară din Orientul Mijlociu se află sub șocul asasinării influentului general iranian Qassem Soleimani, a anunțat, într-un comunicat, Ministerul de Externe de la Paris, informează AFP. 


Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a avut o convorbire telefonică cu premierul irakian Adel Abdel-Mahdi, conform sursei citate. 


În cadrul acestei convorbiri telefonice, "el a subliniat importanța continuării luptei împotriva Daesh (n.r. - acronimul arab al grupării Stat Islamic) în Irak și Siria în cadrul Coaliției internaționale împotriva Daesh, cu respectarea deplină a suveranității irakiene". 
"S-a convenit cu premierul irakian continuarea dialogului pe acest subiect", se arată în comunicat. 


Autoritățile franceze au crescut numărul consultărilor după moartea lui Soleimani, sporind apelurile la calm și dezescaladare. 
Situația din regiune provoacă îngrijorare în întreaga lume, cancelariile marilor puteri făcând apel la reținere, deoarece Teheranul și aliații săi amenință SUA cu represalii. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2391 secunde