Ministrul Nathalie Loiseau:

"Franța rămâne angajată militar în Siria"

336

Articole recomandate

"Franța rămâne angajată militar în Siria", a declarat, ieri, ministrul francez al Afacerilor europene, Nathalie Loiseau, după anunțul retragerii trupelor americane staționate în această țară, transmite AFP.

"Pentru moment, bineînțeles, rămânem în Siria", a afirmat Nathalie Loiseau la postul de știri CNEWS, întrebată în legătură cu anunțul-surpriză de miercuri seară al președintelui american Donald Trump.

"Lupta împotriva terorismului nu este încheiată", a subliniat ministrul francez, evocând atacul terorist de la Strasbourg, soldat săptămâna trecută cu cinci morți și 11 răniți, dintre care unii aflați în continuare în stare gravă.

"Lupta împotriva terorismului a făcut mari progrese. Este adevărat că am avansat mult în Siria în coaliție, dar această luptă continuă, noi vom continua să o ducem", a menționat ea.

"Daesh (n.r. - acronimul arab al grupări jihadiste Stat Islamic) nu a fost ras de pe hartă, nici rădăcinile sale din alte locuri", a subliniat, la rândul său, pe Twitter, ministrul francez al Apărării, Florence Parly.

"Trebuie învinse militar în mod definitiv ultimele zone ale acestei organizații teroriste", a adăugat Parly, notând că "Daesh este mai slăbit ca oricând". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4997 secunde