Franța: Popularitatea președintelui Emmanuel Macron, în creștere

de Cuget Liber Luni, 25 Septembrie 2017 147
Cota de popularitate a președintelui francez, Emmanuel Macron, este, din nou, în creștere în septembrie, cu 45% persoane mulțumite, o revenire de cinci puncte ce intervine după puternica prăbușire (24 de puncte cumulate) din cele două luni precedente, potrivit unui sondaj apărut, ieri, relatează AFP.


În septembrie, 39% dintre persoanele chestionate se declară „mai repede mulțumite” (+ 3) și 6% sunt „foarte mulțumite” de șeful statului. În același timp, totalul nemulțumiților scade de la 57% la 53%, repartizându-se între „mai repede nemulțumiți” (33%,-4) și „foarte nemulțumiți” (20%, stabil), arată un sondaj Ifop realizat pentru Journal du Dimanche (JDD).


Creșterea popularității se observă mai ales la pensionari, muncitori, dar și printre alegătorii de dreapta și cei de centru.


Președintele Franței rămâne minoritar, dar redresarea sa indică o evoluție a popularității diferită de cea a predecesorilor săi, subliniază Frederic Dabi (Ifop). 


„Acolo unde Nicolas Sarkozy și François Hollande erau în scădere în 2007 și 2012 în luna septembrie, el reușește să inverseze tendința”, adaugă cercetătorul, reamintind că sfârșitul vacanței este, în general, o perioadă dificilă pentru executiv.


Ancheta a fost realizată online și telefonic de Ifop, între 15 și 23 septembrie, pe un eșantion de 1.989 de persoane, reprezentativ pentru populația Franței în vârstă de cel puțin 18 ani, potrivit metodei cotelor.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei