Franța neagă că ar fi oferit concesii în privința Brexitului

de Cuget Liber Marţi, 19 Februarie 2019 259
Franța a negat informațiile din presa britanică potrivit cărora președintele Emmanuel Macron a oferit concesii privind plasa de siguranță din acordul Brexitului, scrie Reuters.


„Aceste rapoarte nu au nicio bază... Poziția Franței este aceeași ca cea a Uniunii Europene: acordul retragerii nu este renegociabil”, a declarat un oficial al Palatului Elysee.


The Times a informat în weekend că Franța și alte țări UE sunt dispuse să ofere asigurări privind plasa de siguranță pentru granița irlandeză, iar Macron și-a schimbat poziția „pentru a ajuta la o ultimă încercare din partea UE de a salva acordul”.
Acordul Brexitului negociat de guvernul britanic cu Uniunea Europeană a fost respins categoric de parlamentarii britanici în ianuarie. Motivul acestei decizii este reprezentat de așa-zisa „plasă de siguranță” din acord, care prevede că Marea Britanie ar putea rămâne pe termen nedeterminat în uniunea vamală a UE pentru a evita o graniță strictă între Irlanda și Irlanda de Nord.
Theresa May a promis parlamentarilor că va încerca să renegocieze acordul Brexitului, însă liderii UE au afirmat în repetate rânduri că acordul nu mai poate fi deschis.
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei