Franța: Marine Le Pen vrea să relanseze Frontul Național

206
Franța: Marine  Le Pen vrea  să relanseze  Frontul Național - frantamarinelepen-1520770906.jpg

Articole recomandate

Sute de membri ai Frontului Național s-au reunit, ieri, la Lille (nordul Franței), în cadrul unui congres considerat de către lidera partidului, Marine Le Pen, drept o încercare de relansare a formațiunii de extremă-dreapta, transmit AFP și dpa.

La finalul reuniunii, care se va încheia astăzi, Marine Le Pen (49 de ani) - care a obținut 34% din voturi în alegerile prezidențiale de anul trecut, câștigate de centristul Emmanuel Macron - urmează să anunțe noul nume al partidului pe care îl conduce, fondat de tatăl său, Jean-Marie Le Pen. Acesta din urmă a fost exclus din toate funcțiile executive din partid în urma comentariilor sale repetate în care a minimizat semnificația Holocaustului, însă potrivit regulamentelor actuale el a putut rămâne președinte onorific pe viață al FN.

Lidera formațiunii, Marine Le Pen, susține că Frontul Național este, în prezent, un partid pregătit pentru a construi alianțe mai extinse la nivel european.

Totuși, în urma prestației dezastruoase a liderei FN din dezbaterea televizată contra lui Emmanuel Macron înaintea alegerilor de anul trecut, în interiorul partidului s-au înmulțit vocile care pun sub semnul întrebării oportunitatea rămânerii Marinei Le Pen la conducerea Frontului Național.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3848 secunde