Franța ar putea naționaliza marile companii, dacă va fi necesar

216
Franța ar putea naționaliza marile companii, dacă va fi necesar - franta-1584478231.jpg

Articole recomandate

Guvernul francez este pregătit să folosească toate mijloacele pentru a sprijini companiile mari afectate de turbulențele de pe piețele financiare, inclusiv prin naționalizare, dacă va fi necesar, a afirmat, ieri, ministrul de Finanțe, Bruno Le Maire, într-o teleconferință, transmite Reuters.

"Nu voi ezita să folosesc toate mijloacele disponibile pentru a proteja marile companii franceze. Aceasta poate fi făcută prin recapitalizare, prin preluarea unei participații sau chiar putem folosi termenul de naționalizare, dacă va fi necesar", a declarat oficialul francez, fără a preciza care firme ar putea fi tratate ca prioritare.



De asemenea, Le Maire a salutat decizia prin care Autoritatea de Reglementare a Piețelor Bursiere din Franța a emis, ieri, interdicții în ceea ce privește vânzarea în lipsă (short-selling) pentru acțiunile franceze a peste 92 de companii, după ce bursele europene au înregistrat cele mai mari pierderi din istorie. Instituția a informat că decizia ar putea fi extinsă cu până la o lună, dacă va fi necesar.
Printre companiile vizate de interdicție se află BNP Paribas, Renault și Air France KLM.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5167 secunde