Franța, acuzată că a vândut Egiptului arme utilizate împotriva populației civile

184
Franța, acuzată că a vândut Egiptului arme utilizate  împotriva populației civile - franta-1539868576.jpg

Articole recomandate

Franța a precizat că nu vinde Egiptului decât arme destinate forțelor sale armate și că nu poate fi trasă la răspundere pentru utilizarea lor de către forțele de securitate interne împotriva civililor, relatează AFP.

"Este vorba despre armament destinat forțelor armate, nu forțelor de securitate", a declarat ministrul Apărării, Florence Parly, în cadrul unei audieri privind bugetul pe 2019 în fața Comisiei de afaceri externe și de apărare a Senatului.

"Dacă Egiptul a folosit aceste materiale care au fost exportate în urmă cu multă vreme, respectiv vehicule care erau produse de Renault Trucks, împotriva populației civile, acesta nu a fost obiectivul nostru", a adăugat ea.

Amnesty International a acuzat, marți, Franța că a continuat să vândă Egiptului echipamente militare în pofida utilizării de blindate franceze de tip Sherpa și MIDS pentru a trage asupra manifestanților între 2012 și 2015.

Franța riscă să se vadă acuzată de "complicitate în criza drepturilor omului cu care se confruntă în prezent Egiptul", estimează ONG-ul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8671 secunde