Frans Timmermans respinge acuzațiile lansate de guvernul polonez

178
Frans Timmermans respinge acuzațiile lansate de guvernul polonez - frans-1554760540.jpg

Articole recomandate

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, candidatul socialiștilor europeni la funcția de președinte al viitorului executiv al UE, a respins acuzațiile de lipsă de obiectivitate lansate de guvernul polonez, după ce, miercuri, Bruxellesul a inițiat o nouă procedură de infringement contra Varșoviei, transmite AFP. 


"Nu există nicio legătură chiar dacă guvernul polonez pretinde că este o legătură cu alegerile", a declarat politicianul socialist olandez în fața jurnaliștilor la Varșovia. 


Adjunctul ministrului polonez al Culturii, Jaroslaw Sellin, membru al Partidului Lege și Justiție (PiS, eurosceptic), l-a acuzat, joi, pe Timmermans că în spatele lansării celei mai recente proceduri de infringement contra Poloniei se află interese electorale, în perspectiva alegerilor europene din 23-26 mai. 


Comisia Europeană a anunțat, miercuri, lansarea unei proceduri de infringement împotriva Poloniei în legătură cu noul regim disciplinar al judecătorilor, cu scopul de a-i proteja de control politic. Potrivit CE, noul regim disciplinar subminează independența judecătorilor din Polonia, pentru că nu oferă garanțiile necesare protejării acestora de control politic, așa cum solicită Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Guvernul de la Varșovia dispune de două luni pentru a răspunde. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8863 secunde