Fotbal / Rămășițele celor 50 de membri ai clubului brazilian morți în accidentul aviatic au ajuns la Chapeco

102
Fotbal / Rămășițele celor 50 de membri ai clubului brazilian morți în accidentul aviatic au ajuns la Chapeco - accident1-1480780021.jpg
Două avioane care au transportat rămășițele celor 50 de membri ai clubului brazilian de fotbal care și-au pierdut viața în accidentul aviatic din Columbia au aterizat sâmbătă pe aeroportul din Chapeco, informează Agerpres.ro.


Focuri de artificii au luminat cerul în momentul în care cele două aparate ale armatei aerului din Brazilia au aterizat pe o ploaie torențială la Chapeco, unde întreaga populație a orașului va aduce un ultim omagiu victimelor acestei catastrofe aviatice care a făcut 71 de morți luni în Columbia.

Sâmbătă seara, în localitatea aflată în sudul Braziliei va avea loc un priveghi, pe stadionul echipei AFC Chapecoense, pentru pomenirea jucătorilor care reușiseră să aducă modesta echipă, creată în urmă cu 43 de ani, până la o finală continentală istorică, împotriva Atletico Nacional de Medellin. La ceremonia funebră sunt așteptați 100.000 de oameni, care vor putea urmări, inclusiv pe ecrane gigantice instalate în jurul Arena Conda, care are o capacitate de doar 19.000 locuri.

Pe lângă manifestările cu participarea mulțimii, micuța localitate braziliană va trebui să organizeze un protocol complex, la care va fi prezent și președintele Federației internaționale de fotbal, Gianni Infantino, acesta amânându-și vineri o călătorie în Australia tocmai pentru a putea fi prezent la funeralii, alături de șeful statului brazilian Michel Temer.

"Senzația este îngrozitoare, să privești și să știi că fiul tău se află aici într-un sicriu", a exclamat pentru AFP în incinta arenei Ilaide Padilha, mama lui Danilo, portarul în vârstă de 31 de ani al echipei.

Vineri, rămășițele pământești ale celor 5 membri ai echipajului bolivian al British Aerospace 146 au fost transportate în țara lor, la bordul unui Hercules al forțelor armate boliviene. Doi alți foști componenți ai echipajului, un venezuelean, vineri, și un paraguayan, joi, au fost, de asemenea, repatriați, ca și celelalte victime braziliene ale catastrofei zborului LaMia 2933.

În mod miraculos, 6 persoane au supraviețuit accidentului, survenit la 3.300 m altitudine, în apropiere de La Union, în plină noapte și sub o ploaie torențială.

Avionul, plecat din Santa Cruz de la Sierra, din Bolivia, care trebuia să aterizeze pe aeroportul Rionegro, s-a prăbușit, cauza fiind lipsa de carburant, potrivit principalei ipoteze a autorităților columbiene. "Este o ipoteză care devine din ce în ce mai sigură, dar va trebui analizată de anchetatori, împreună cu informațiile cutiei negre și înregistrările de la turnul de control", a subliniat directorul Aviației civile, Alfredo Bocanegra, precizând că toate concluziile investigațiilor nu sunt așteptate înainte de 6 luni.

Licența de zbor a companiei LaMia a fost suspendată de guvernul bolivian, care a deschis o anchetă și a destituit mai mulți înalți funcționari ai aviației civile. Potrivit reprezentantului companiei aeriene, Gustavo Vargas, aparatul nu a respectat planul de aprovizionare cu carburant, omițând o escală prevăzută la Cobija, oraș bolivian de la frontiera cu Brazilia, sau la Bogota.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9458 secunde