Fostul premier croat, condamnat la zece ani de închisoare pentru corupție și luare de mită!

154
Fostul premier croat, condamnat la zece ani de închisoare pentru corupție și luare de mită! - images-1353407445.jpg

Fostul premier croat Ivo Sanader a fost condamnat în cursul zilei de astăzi, de un tribunal din Zagreb, la zece ani de închisoare într-un proces în care este acuzat că a primit mită de zece milioane de euro de la gigantul energetic maghiar MOL și de la o bancă austriacă, transmite Agerpres.

De asemnea, judecătorul a mai dispus ca Sanader să plătească statului, în interval de 15 zile, o amendă de 3,6 milioane de kune (circa 480.000 de euro).

Ivo Sanader, 59 de ani, devine cel mai înalt oficial condamnat pentru corupție în Croația, stat care urmează să adere la Uniunea Europeană în iulie 2013.
Instanța l-a găsit vinovat pe Sanader de primirea unor plăți necuvenite de 482.000 de euro de la banca austriacă Hypo Alpe Adria Bank în timpul conflictului sârbo-croat (1991-1995) care a urmat proclamării independenței de către Zagreb, în timp ce era ministru adjunct al afacerilor externe.

El a fost de asemenea condamnat pentru că a primit mită de la grupul energetic maghiar MOL în 2008, pentru a-i permite să obțină controlul asupra companiei petroliere croate INA, fără a deține majoritatea acțiunilor.

Sanader a negat orice acuzație, spunând că procesul este unul motivat politic, transmite aceeași sursă.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3704 secunde