Ofensiva turcă în Siria

Forțele kurde îi cer Washingtonului să-și asume responsabilitatea morală

165
Forțele kurde îi cer Washingtonului să-și asume responsabilitatea morală - fortele-1570997510.jpg

Articole recomandate

Forțele kurde din Siria au cerut, sâmbătă, Washingtonului să-și asume responsabilitatea morală și să-și respecte promisiunile, SUA fiind acuzate că și-au abandonat aliații, vizați de o ofensivă a Turciei, relatează agenția AFP, consultată de Agerpres. 


Ankara a lansat, miercuri, o ofensivă în nordul Siriei împotriva unei miliții kurde, la două zile după ce SUA au retras trupele americane desfășurate în anumite sectoare din apropierea frontierei cu Turcia. 
"Îi invităm pe aliații noștri să-și asume responsabilitatea morală și să-și respecte promisiunile", se menționează într-un comunicat citit în cadrul unei conferințe de presă a Forțelor democrate siriene (SDF), alianță arabo-kurdă care controlează regiuni vaste în nordul și nord-estul Siriei. 
SDF au fost aliate în ultimii ani cu coaliția internațională condusă de Washington în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic. 
"Nu vrem să-și trimită soldații pe front pentru a-și pune viața în pericol. Tot ce vrem este închiderea spațiului aerian pentru aviația turcă", potrivit comunicatului. 
Ofensiva Turciei intervine în contextul în care de câteva săptămâni Washingtonul și Ankara lucrau la realizarea unei "zone de securitate" la frontiera între Turcia și Siria. 


XXX 
Cel puțin nouă civili au fost executați de rebelii sirieni care participă la ofensiva lansată de Ankara împotriva unei miliții kurde în nord-estul țării, informează un ONG, citat de AFP. 


"Cei nouă civili au fost executați în momente diferite, la sud de orașul frontalier Tal Abyad", informează Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDO). 


Printre victime, se află un responsabil al unui partid politic kurd și șoferul său, potrivit unui comunicat al Consiliului democratic sirian, aripa politică a forțelor kurde și arabe SDF. 


"Hevrin Khalaf a fost scos din mașina sa și executat de mercenari susținuți de Turcia, pe drumul între Qamishli și Minbej", se menționează în comunicatul Consiliului democratic sirian. Șoferul său a avut aceeași soartă, potrivit textului citat. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5727 secunde