Focuri de armă la granița dintre cele două Corei. Un soldat nord-coreean a dezertat

188
Focuri de armă la granița dintre cele două Corei. Un soldat nord-coreean a dezertat - h53648940-1513844194.jpg

Articole recomandate

Mai multe focuri de avertizare au fost trase la granița dintre cele două Corei, după ce un soldat nord-coreean a dezertat. Acesta a reușit să traverseze Zona Demilitarizată (DMZ) care separă cele două state, iar focurile de armă s-au auzit de ambele părți, relatează BBC News.


Soldatul a apărut în fața unui post de gardă sud-coreean, în timp ce zona era cuprinsă de o "ceață groasă", după cum a anunțat Statul Major Interarme al Seulului. După mai multe ore de când soldatul a reușit să traverseze granița dintre cele două state, militarii de frontieră nord-creeni s-au apropiat de linia de demarcație militară, în căutarea acestuia. Ca răspuns, trupele Coreei de Sud au tras aproximativ 20 de focuri de avertizare. Ulterior, s-au auzit împușcături din Nord, însă nu au fost găsite gloanțe care să fi trecut frontiera.


Soldatul "de rang inferior" care a dezertat, a fost preluat de trupele sud-coreene, iar acum se află "într-un loc sigur". Autoritățile încearcă acum să afle ce l-a determinat pe acesta să își riște viața pentru a traversa granița dintre cele două state, una dinte cele mai bine păzite din lume.


În urmă cu o lună, un soldat nord-coreean a fost grav rănit, când a traversat DMZ. Momentul în care a acesta a dezertat a fost surprins de camerele de supraveghere. Bărbatul a fugit în Corea de Sud, sub o ploaie de gloanțe. Împușcat de cinci ori, el s-a prăbușit în zona sud-coreeană, unde a fost salvat de mai mulți militari. A fost transportat apoi la spital, în stare gravă, iar starea lui de sănătate a fost în atenția presei. Medicii au spus chiar că au descoperit niște "paraziți nemaivăzuți în stomacul său", scrie libertatea.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0755 secunde