Fiul jurnalistei ucise în Malta aplaudă alegerea lui Kovesi la șefia Parchetului UE

246
Fiul jurnalistei ucise în Malta aplaudă alegerea lui Kovesi la șefia Parchetului UE - matthewcaruanagalizia800-1568905047.jpg

Articole recomandate

Matthew Caruana Galizia, fiul jurnalistei de investigație ucise în Malta, a salutat alegerea Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului UE.


"E bine că această persoană curajoasă și determinată a fost aleasă procuroare-șefă a UE. Oficialii din Malta și asociații lor care fraudează fonduri publice au în cele din urmă pe cineva cu autoritate judiciară de care să se teamă", a scris Matthew Caruana Galizia pe Twitter.


Mama lui Matthew, Daphne Caruana Galizia, a fost ucisă la 16 octombrie 2017 cu ajutorul unei încărcături explozive plasate sub automobilul său în apropierea casei unde locuia, în satul maltez Bidnija. Asasinarea jurnalistei în vârstă de 53 de ani a tras un semnal de alarmă asupra faptului că vendetele politice și criminalitatea organizată devin fenomene tot mai periculoase și greu de controlat în Europa. Pe popularul său blog, intitulat 'Running Commentary', Daphne Caruana Galizia a acuzat constant politicieni și alți oficiali maltezi de fapte de corupție, fiind dată în judecată de câteva ori.


Laura Codruța Kovesi a fost votată de Consiliul UE pentru funcția de procuror-șef european. Kovesi este prima persoană care va ocupa această funcție, nou înființată.


"Candidata noastră a obținut 17 voturi din 22 de voturi exprimate. Este o victorie categorică", a scris pe Facebook europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan. "Este o victorie imensă pentru România, la care a contribuit decisiv Președintele Klaus Iohannis, alături de liderii și europarlamentarii PNL care au făcut un lobby intens pentru Laura Codruța Kovesi", a precizat PNL într-un comunicat.


Parlamentul European – cealaltă instituție implicată în numire, o susține pe Kovesi. Urmează și un vot în Consiliul European, dar acesta este o formalitate, numirea lui Kovesi în funcție este deja o certitudine. Asta înseamnă că fosta șefă a DNA va fi instalată în funcție. 


Asta în ciuda opoziției guvernului de la București. Reamintim că premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ambasadorului României la UE, Luminița Odobescu, să voteze împotriva desemnării Laurei Codruța Kovesi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7459 secunde