Fitch a îmbunătățit perspectiva ratingului Bulgariei și o laudă pentru progresele obținute

112
Fitch a îmbunătățit perspectiva ratingului Bulgariei și o laudă pentru progresele obținute - fitch-1553450071.jpg

Articole recomandate

Agenția de evaluare financiară Fitch a revizuit în creștere, de la stabilă la pozitivă, perspectiva ratingului de credit pe termen lung atribuit Bulgariei, datorită îmbunătățirii profilului financiar, transmit Sofia Globe și Novinite, citate de Agerpres.


De asemenea, agenția a confirmat ratingul de credit pe termen lung în valută și monedă locală "BBB" atribuit Bulgariei. Ratingul "BBB" face parte din categoria "investment grade" (recomandat pentru investiții).


"Excedentul de cont curent este estimat la 4,5% din PIB, mult peste precedentele previziuni, în urma majorării excedentului din servicii. Până acum Bulgaria a reușit cu succes să-și mențină competitivitatea externă în urma îmbunătățirii productivității și a trecerii la o producție cu valoare adăugată mai ridicată, pe fondul sporirii cotei sale în comerțul european și mondial", se arată în comunicatul agenției.


Fitch ar putea revizui în creștere ratingurile Bulgariei în urma îmbunătățirii stabilității fiscale,a progreselor înregistrate în vederea aderării la zona euro, a perspectivelor favorabile de creștere a economiei, care ar duce la o convergență mai rapidă a veniturilor față de țările cu rating similar.


"Evoluțiile bugetare sunt extrem de favorabile, întărind și mai mult poziția fiscală și nivelul datoriei Bulgariei comparativ cu alte țări. Estimăm că excedentul bugetar pe 2018 va fi mai ridicat decât am previzionat anterior, și ar putea fi cea mai bună performanță înregistrată de Sofia în ultimii 20 de ani", se arată în comunicatul Ministerului bulgar de Finanțe.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0037 secunde