Video Fenomen extrem de rar! Un vulcan și-a creat propriul fulger în timpul erupției

303
Fenomen extrem de rar! Un vulcan și-a creat propriul fulger în timpul erupției - vulcanfulger-1540899431.jpg

Articole recomandate

Pe cât de distructiv, pe atât de spectaculos. Vulcanul Krakatau, unul dintre cei mai renumiți vulcani ai lumii, a izbucnit oferind un spectacol de lumini de neuitat, scrie libertatea.ro


Momentul în care vulcanul Krakatau a izbucnit și a reușit să-și creeze propriul fulger a fost filmat. Experții nu pot explica prea bine de ce apare fenomenul fulgerelor "vulcanice". Ei cred că particulele de cenușă încărcate electric reacționează cumva cu atmosfera, ducând la apariția fulgerelor.

Situat în Indonezia, în strâmtoarea Sunda, la 49 de km de coasta de vest a insulei Java și la 40 de km de insula Sumatra, vulcanul a fost inactiv aproape 200 de ani, din 1680, până în anul 1883 când a erupt.


Vulcanul Krakatau este responsabil de cele mai multe victime umane din întreaga istorie cunoscută. Dezastrul de proporții apocaliptice provocat de Krakatoa a dus la mii de morți, iar explozia singură a produs cel mai puternic sunet de pe Terra despre care avem cunoștință.

Sunetul erupției din anul 1883 s-a auzit și la 4.800 kilometri distanță de punctul exploziei, iar undă de șoc s-a simțit inclusiv în regatul României de atunci, potrivit descopera.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5593 secunde