Experții OMS avertizează: Se transmite și la animale!

549
Experții OMS avertizează: Se transmite și la animale! - dddd-1583484775.jpg

Articole recomandate

Hong Kong a emis un avertisment către populație să nu-și mai pupe animalele de companie, după ce un câine Pomeranian a fost depistat pozitiv pentru coronavirus, transmite Observator. Departamentul pentru Agricultură, Pescuit și Conservare din Hong Kong a declarat că experții au fost în unanimitate de acord cu rezultatele testării și că este probabil un caz de transmitere a virusului de la om la animal. Proprietarul câinelui era infectat cu Covid-19, dar câinele nu prezenta simptome, au spus autoritățile. Animalul fusese testat preventiv.

Experți medicali, inclusiv de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), au investigat cazul pentru a stabili dacă animalul a fost infectat sau a luat virusul de pe o suprafață contaminată. OMS a spus că, până acum, nu există dovezi ca animalele precum câinii sau pisicile să poată fi infectate cu coronavirus. "Proprietarii de animale de companie nu trebuie să fie prea îngrijorați și în niciun caz nu ar trebui să-și abandoneze animalele de companie", a declarat reprezentantul departamentul de agricultură din Hong Kong, citat de theguardian.com.

Autoritățile au avertizat proprietarii de animale de companie din oraș, în care 103 persoane au fost infectate cu Covid-19 și câteva mii sunt în carantină, să nu intre în panică. "Deținătorilor de animale de companie li se recomandă să adopte bune practici de igienă (inclusiv spălarea mâinilor înainte și după ce au fost în preajmă sau să manevreze animale, mâncarea sau aprovizionarea lor, precum și evitarea sărutării lor) și să mențină un mediu gospodăresc curat și igienic", informează autoritățile. De asemenea, este recomandat ca persoanele bolnave să restricționeze contactul cu animalele de companie. În cazul în care există modificări ale stării de sănătate a animalelor de companie, trebuie solicitat sfatul unui medic veterinar cât mai curând posibil.

Cățelul se află în carantină și va continua să fie testat până când se va o obține un rezultat negativ și ar putea fi returnat proprietarului său, informează autoritățile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2467 secunde