Cancelarul Angela Merkel:

"Există dovezi foarte clare că au fost folosite arme chimice în Siria"

160

Articole recomandate

Cancelarul german Angela Merkel a estimat, la Berlin, că există dovezi foarte clare că recent au fost folosite din nou arme chimice în Siria, transmite DPA.

"Cred că dovada că acolo au fost folosite arme chimice este foarte, foarte clară", a spus Merkel într-o conferință de presă comună cu președintele ucrainean Petro Poroșenko, aflat într-o vizită în Germania.

Comentariile șefei executivului german survin în contextul controverselor între principalii actori în conflictul din Siria în legătură cu un atac recent comis în orașul Douma, situat în apropiere de Damasc și aflat sub controlul rebelilor sirieni.

SUA și aliații lor susțin că a fost vorba despre un atac chimic, însă regimul sirian și aliatul său, Rusia, resping această ipoteză.

Angela Merkel a adăugat că susține ideea organizării unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pe acest subiect și a cerut o reacție hotărâtă a comunității internaționale. "Trebuie să vorbim acolo în termeni foarte, foarte fermi", a subliniat cancelarul german.

Potrivit unei organizații umanitare siriene, presupusul atac cu arme chimice care a avut loc pe 7 aprilie s-a soldat cu cel puțin 60 de morți și peste 1.000 de răniți în mai multe locuri din Douma. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4663 secunde