Exercițiu militar de amploare. Cerul Franței, plin de parașutiști

186
Exercițiu militar de amploare. Cerul Franței, plin de parașutiști - omiedeparasutisti-1474897500.jpg

Articole recomandate

O mie de parașutiști francezi, germani, americani, spanioli și britanici au participat la un exercițiu interaliat în sud-vestul Franței, potrivit AFP.


Obiectivul exercițiului Colibri, care se desfășoară până miercuri în regiune, este de a face schimb de experiență specifică domeniului trupelor aeropurtate și de a reuși să efectueze operațiuni comune cu aliații, cu scopul de a demonstra că unitățile pot să interacționeze pentru a controla o zonă de conflict, a explicat presei un purtător de cuvânt militar.


Brigada a 11-a de parașutiști (BP 11), cu baza la Toulon, figurează printre participanții la a 48-a ediție a acestui exercițiu care se desfă-șoară sub comandament francez, alături de LuftlandeBrigade 1 din Germania, Airborne 173 din SUA, BRIPAC din Spania și Air Assault Brigade 16 din Regatul Unit.


Sub un cer noros, 400 de parașutiști au sărit duminică din avioane de transport tactice franceze și americane - Transal, Casa și Hercule - deasupra zonei operațiunii aeropurtate, unde fusese reconstituit un sat de campanie, cu cafenea, oficiu poștal și alte utilități, potrivit constatării unui fotoreporter al AFP.


Militarii - în ținută de camuflaj și machiați corespunzător - au susținut o luptă, cu focuri de arme cu gloanțe oarbe și lansatoare de grenade de antrenament, pentru a cuceri satul, apărat de forțe inamice, interpretate de militari francezi.


Exercițiul urmează să continue cu parașutări de echipamente militare, mortiere, vehicule, muniții și hrană.


Colibri este un exercițiu de antrenament interaliat care datează din 1962, fiind aplicat inițial în comun doar de Germania și Franța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.832 secunde