Exercițiile militare comune SUA-Coreea de Sud, scurtate cu o lună

102
Exercițiile militare comune SUA-Coreea de Sud, scurtate cu o lună - exercitii-1521557682.jpg

Articole recomandate

Durata exercițiilor militare comune care au loc în fiecare an între SUA și Coreea de Sud va fi redusă cu o lună, a anunțat, ieri, Ministerul sud-coreean al Apărării, în condițiile în care detensionarea diplomatică din relațiile cu Nordul se confirmă, informează AFP. 


Principala manevră, denumită Foal Eagle, "va dura o lună, în aprilie, dat fiind că a fost amânată din cauza Jocurilor Olimpice", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului. 


Anul trecut, aceste exerciții militare au durat două luni. În acest an, ele au fost amânate pentru a evita suprapunerea cu Jocurile Olimpice de Iarnă organizate în Coreea de Sud. 


Aceste manevre pe scară largă implică desfășurarea a zeci de mii de trupe la sol și provoacă de fiecare dată tensiuni în peninsulă. Coreea de Nord, dotată cu armă nucleară, le consideră ca fiind repetiția generală pentru invadarea teritoriului său. 
După doi ani de escaladare, Jocurile Olimpice au fost catalizatorul unei apropieri neașteptate și extrem de rapide. Aceasta a dus la anunțul cu privire la două întâlniri la nivel înalt făcut de Seul, care manevrează diplomatic în această afacere și face oficiul de intermediar între Washington și Phenian. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3282 secunde