Exerciții militare comune între Tokyo, Washington și Seul

de Cuget Liber Marţi, 12 Decembrie 2017 78
Japonia va organiza, timp de două zile, împreună cu forțele americane și sud-coreene, exerciții militare de detectare a rachetelor, au anunțat, ieri, responsabili japonezi, într-un context de amenințări balistice nord-coreene, transmite AFP.

Anunțul celui de-al șaselea exercițiu de acest gen la care participă cele trei țări cu începere din 2016 a fost făcut la mai puțin de două săptămâni după un nou tir efectuat de Phenian cu o rachetă balistică intercontinentală care s-a prăbușit în mare în largul coastelor Japoniei.

Exercițiile se vor desfășura în apele din apropierea Japoniei, a făcut cunoscut ministrul nipon al Apărării, Itsunori Onodera, vizitând o garnizoană din nordul arhipelagului.

Ele urmăresc „antrenamentul în urmărirea unui obiect și schimbul de informații între cele trei țări”, a declarat, sub acoperirea anonimatului, un responsabil din cadrul Ministerului Apărării de la Tokyo.

În ultimii doi ani, tensiunile au crescut treptat în regiune din cauza accelerării programelor nucleare și balistice ale Coreii de Nord, condamnate de comunitatea internațională, mai ales după ce în septembrie Phenianul a realizat al șaselea test nuclear.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei