Evacuare de urgență la Paris. Peste 1.800 de persoane afectate

257
Evacuare de urgență la Paris. Peste 1.800 de persoane afectate - evacuaredeurgentaparis-1550529456.jpg

Articole recomandate

Aproape 1.800 de persoane au fost evacuate și transporturile au fost puternic perturbate într-un cartier al Parisului, în timpul unei operațiuni de deminare a unei bombe de aviație din al Doilea Război Mondial, descoperită pe un șantier, informează AFP.
Dispozitivul exploziv fusese găsit la 4 februarie, îngropat sub un șantier de construcții aproape de șoseaua de centură pariziană în nordul capitalei franceze, a indicat prefectura poliției din Paris într-un comunicat.
Bomba a fost deplasată duminică la sfârșitul dimineții, iar apoi depusă într-un container pregătit în prealabil, unde a fost detonată sub control.


"Operațiunea de distrugere a bombei #PorteDeLaChapelle s-a desfășurat fără incidente. Restricțiile instituite au fost ridicate, iar celula de informare a publicului a fost dezactivată", a anunțat prefectura poliției într-un tweet.
Două perimetre au fost securizate în jurul șantierului unde a fost găsită bomba și a locului unde a fost distrusă. Operațiunea a necesitat "evacuarea unei părți importante a cartierului Porte de La Chapelle și numeroase restricții de circulație", potrivit prefecturii poliției.


Circa 1.500 de localnici au fost vizați în cartierul parizian Porte de La Chapelle și 300 de persoane în orașul vecin Saint-Denis, a adăugat prefectura. Rezidenții evacuați au fost cazați temporar în sălile de sport ale unor gimnazii din cele două suburbii.
Rezidenții au fost evacuați între 05:00 GT și 07:30 GMT, timp în care prezența persoanelor în zonă a fost interzisă, revenind ulterior progresiv la amiază.


Circulația feroviară a fost puternic perturbată, duminică dimineață, la plecare și la sosire în Gara de Nord a Parisului.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.2346 secunde