Premierul Theresa May avertizează:

"Europenii care vor veni post-Brexit nu pot avea drepturi depline"

965

Articole recomandate

 Premierul britanic Theresa May i-a avertizat pe cetățenii europeni care vor sosi în Regatul Unit după Brexit-ul de anul viitor că ar putea să nu beneficieze de unele drepturi, o poziție care anunță o confruntare cu Uniunea Europeană cu privire la tratamentul acordat europenilor în perioada de tranziție, transmite Reuters.

Uniunea Europeană a avertizat Londra că cetățenilor statelor membre ar trebui să li se garanteze drepturi depline de rezidență în Marea Britanie în cei doi ani ai perioadei de tranziție post-Brexit.

Theresa May a indicat însă că cetățenii europeni care vor sosi în Marea Britanie după martie viitor vor fi tratați în mod diferit de cei stabiliți deja în această țară.

"Persoanele care au venit în Regatul Unit atunci când eram membri ai UE și-au stabilit anumite așteptări - au făcut o alegere de viață și și-au stabilit anumite așteptări", le-a declarat ea reporterilor înaintea vizitei în China. "Sunt foarte clară că există o diferență între acei oameni care au sosit înainte ca noi să ieșim din UE și cei care vor veni când știu deja că Regatul Unit nu mai este membru al UE", a adăugat ea.

Acesta este un potențial obstacol pe care Marea Britanie și UE trebuie să-l depășească pentru a ajunge la un acord de tranziție, care le vor da celor două părți timpul de a se pregăti pentru impactul pe termen lung al Brexit-ului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4637 secunde