Europarlamentarii au adoptat reguli comune de securitate pentru drone

190
Europarlamentarii au adoptat reguli comune  de securitate pentru drone - drone-1528894411.jpg

Articole recomandate

Deputații europeni au adoptat, ieri, la Strasbourg, reguli comune de securitate în Uniunea Europeană pentru drone, domeniu în prezent reglementat diferit la nivelul fiecărei țări, transmite AFP.

Prin acest text adoptat cu 558 de voturi pentru și 71 împotrivă, Parlamentul vrea să garanteze un nivel comun de securitate și să dea operatorilor și producătorilor previzibilitatea necesară dezvoltării produselor și serviciilor.

"Dronele ar trebui proiectate astfel încât să poată fi utilizate fără a pune în pericol cetățenii. În funcție de riscul legat, de exemplu, de greutatea dronei sau de zona de operare, drona ar avea nevoie de caracteristici suplimentare, precum o aterizare automată în cazul în care utilizatorul ar pierde contactul cu aceasta sau sisteme de evitare a coliziunilor", explică Parlamentul European, într-un comunicat.

În baza principiilor adoptate de Parlament, Comisia Europeană este însărcinată să elaboreze reguli mai detaliate la nivelul UE, cum ar fi limitele maximale de altitudine și de distanță pentru zborul dronelor. Executivul european va trebui de asemenea să determine ce drone vor avea nevoie de certificare, ce operatori necesită o pregătire suplimentară și trebuie să fie înregistrați și ce drone trebuie să dispună de dispozitive de securitate suplimentare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7364 secunde