Estonia se îndreaptă către un guvern de coaliție care ar include extrema dreaptă

240
Estonia se îndreaptă către un guvern de coaliție care ar include extrema dreaptă - estonia-1554647832.jpg

Articole recomandate

Estonia s-a apropiat, sâmbătă, de formarea unei majorități parlamentare și a unui guvern de coaliție care ar include și extrema dreaptă, la mai mult de o lună după ce alegerile legislative au creat un parlament fragmentat în această țară baltică, unde președintele Kersti Kaljulaid a desemnat-o deja premier pe lidera formațiunii liberale Partidul Reformei, Kaja Kallas, care însă în prezent nu este susținută de o majoritate în legislativ, relatează Reuters. 


Un acord de coaliție a fost încheiat între Partidul de Centru (cu orientare de centru-stânga) condus de premierul în exercițiu Juri Ratas, formațiunea conservatoare Pro Patria (Isamaa) și cea de extremă dreapta Partidul Conservator al Poporului (EKRE). 
Această coaliție s-ar sprijini pe 57 din cei 101 parlamentari și ar lăsa în afara guvernului Partidului Reformei (liberal), care a obținut cele mai multe voturi în alegeri (28,8% și 34 de mandate în legislativ) și este condus de Kaja Kallas, fiica fostului prim-ministru și comisar european Siim Kallas. 


Kaja Kallas, o juristă de 41 de ani, fostă eurodeputată și o pro-europeană convinsă, era considerată imediat după alegeri favorită pentru postul de premier. De altfel, președintele Kaljulaid a desemnat-o, vineri, să formeze guvernul și ea are acum la dispoziție 14 zile să încerce formarea unei coaliții. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.581 secunde