Escrocherie de talie internațională, demascată în Olanda

285
Escrocherie de talie internațională,  demascată în Olanda - escrocheriedetalieinternationala-1465126691.jpg

Articole recomandate

Anchetatori olandezi și americani au anunțat că au descoperit o vastă escrocherie internațională pe cale poștală, care a permis sustragerea mai multor milioane de euro de la sute de mii de persoane care credeau că au câștigat la loterie.

Serviciul de informații și de anchete fiscale (FIOD), în colaborare cu Ministerul Justiției din SUA (DOJ), a efectuat percheziții în zece locuri din Olanda. Șase societăți olandeze sunt suspectate că ar fi jucat un rol de facilitator în această fraudă prin mesaje false care datează din 2012, a indicat FIOD într-un comunicat. "Aceste scrisori, adresate personal destinatarilor, îi făceau pe aceștia din urmă să creadă că au câștigat un premiu", că au câștigat la loterie sau că au primit o sumă de bani pe o linie "caritabilă", a explicat FIOD.

Pentru a-și primi câștigul, victimele, aflate în SUA, Franța, Japonia, trebuiau să trimită o sumă de 20-45 euro sau un cec la o căsuță poștală în Olanda. În total, anchetatorii au identificat 300 de numere diferite de căsuțe poștale olandeze implicate în această rețea, informează Agerpres.

În timp ce societățile respective păstrau probabil o parte din bani "în chip de plată pentru serviciile aduse", cea mai mare parte din pradă era transferată în conturi bancare aparținând principalilor presupuși infractori "care nu locuiesc probabil în Olanda", au adăugat anchetatorii.

Razia a permis confiscarea a sute de mii de scrisori frauduloase, mii de plicuri conținând bani lichizi și cecuri, documente administrative, precum și o jumătate de milion de euro cash, ceasuri scumpe, lucrări de artă și mașini. Conturi bancare au fost, de asemenea, înghețate, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3514 secunde