Erdogan va vizita Germania, în timp ce relațiile cu Turcia se dezgheață

129
Erdogan va vizita Germania, în timp ce relațiile cu Turcia  se dezgheață - erdogan-1518961833.jpg

Articole recomandate

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan urmează să viziteze Germania odată ce un nou guvern german va fi instalat, a anunțat prim-ministrul Binali Yildirim, într-un interviu realizat de agenția DPA pe marginea Conferinței de Securitate de la Munchen.

"Odată ce noul guvern german va fi format, va exista bineînțeles o vizită la cel mai înalt nivel", a spus Yildirim. "Președintele Erdogan va veni în Germania, iar Angela Merkel, cancelarul german, va veni în Turcia", a adăugat el, precizând că întâlniri mai frecvente vor avea loc în viitor la nivel de miniștri de Externe.

Vineri, autoritățile turce l-au eliberat pe jurnalistul germano-turc Deniz Yucel, după un an de detenție pentru investigație. El a fost lăsat să plece din țară, deși se confruntă cu acuzații de sprijinire a terorismului.

Această punere în libertate a dat la o parte un punct major de conflict între cele două țări.

Yildirim a mai spus că el crede că Erdogan și alți politicieni turci vor putea organiza mitinguri în Germania vizând numeroasa minoritate turcă de acolo. "Întotdeauna am dori acest lucru. Aceste întâlniri cu oameni din Turcia sunt evenimente care nu ar trebui să tulbure Germania", a declarat el. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3161 secunde