Erdogan: O să prelungim starea de urgență dacă este pentru binele țării

161
Erdogan: O să prelungim starea de urgență dacă este pentru binele țării - erdogan-1524488412.jpg

Articole recomandate

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat, sâmbătă, că starea de urgență va fi prelungită în Turcia chiar și pentru a zecea oară dacă se va considera că este pentru binele țării, relatează presa turcă.


Erdogan a vorbit la o reuniune a Consiliului pentru Relații Economice Externe. 


"Împiedică starea de urgență lupta pentru democrație în Turcia? Este o piedică pentru respectarea drepturilor și libertăților? Împiedică doar organizațiile teroriste, cum sunt PKK, Statul Islamic și FETO. Noi vom continua această luptă nu doar a șaptea oară, dacă va fi necesar vom prelungi starea de urgență a opta oară, dacă va fi necesar a zecea oară, pentru binele țării", a spus Erdogan. 


Turcia a declarat starea de urgență pentru prima dată la 20 iulie 2016, după tentativa de lovitură de stat. De atunci, starea de urgență a fost prelungită de șapte ori. Ankara îl acuză pe clericul islamist Fethullah Gulen, care a fost anterior un aliat apropiat al președintelui Recep Tayyip Erdogan, de orchestrarea loviturii de stat eșuate din noaptea de 15-16 iulie 2016, ce a declanșat o campanie guvernamentală de eliminare a așa-zișilor guleniști din instituțiile de stat, precum și presă. Fethullah Gulen, care locuiește din 1999 în autoexil din Pennsylvania, neagă toate acuzațiile. Adepții săi gestionează o rețea globală de școli și întreprinderi comerciale. 


Peste 50.000 de persoane au fost arestate într-o campanie masivă de epurare a presupușilor oponenți politici ai regimului Erdogan. Starea de urgență a permis autorităților turce să acționeze neîngrădit pentru a aresta și a demite zeci de mii de funcționari publici, academicieni, magistrați, profesori și medici, acuzați că ar avea legături cu mișcarea clericului Gulen.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Aprilie 2018
Stire din Actual : Turcia, zguduită de un cutremur
Pagina a fost generata in 0.4189 secunde