Erdogan "fumegă". Autoritățile demit generali și amirali, închid zeci de ziare și posturi TV

442
2
Erdogan

Articole recomandate

Măsurile radicale împotriva celor care au susținut lovitura de stat din Turcia continuă. Autoritățile au anunțat demiterea a peste 1.600 de militari, printre care 149 de generali și amirali, precum și închiderea a zeci de ziare, reviste, posturi TV și radio, pentru implicare în lovitura de stat eșuată din 15 iulie, informează Reuters, DPA și AFP, citând agenția de presă de stat Anadolu și canalul CNN Turk.

"Ei au fost demiși pentru complicitate în tentativa de lovitură de stat", a declarat un responsabil citat de France Presse, precizând că este vorba despre 87 de ofițeri superiori ai armatei terestre, 30 din forțele ae-riene și 32 din cadrul marinei turce.

Forțele armate turce au în jur de 350 de generali și amirali. Printre cele peste 130 de mijloace de comunicare în masă vizate de această măsură, se numără trei agenții de presă, 16 canale de televiziune, 23 posturi radio și 45 de ziare, la nivel național, dar și local, notează DPA.

Agenția de presă Cihan face parte dintre acestea, precum și televiziunea prokurdă IMC TV și cotidianul de opoziție Taraf, notează France Presse.

Cotidianul Zaman și versiunea sa în engleză Today’s Zaman - care făceau parte cu Cihan dintr-un holding legat de predicatorul Fethullah Gulen până când au fost trecute sub controlul guvernului în martie - au fost de asemenea închise.

Măsura este susceptibilă să provoace în continuare îngrijorare în rândul grupurilor pentru drepturile omului și aliaților occidentali ai Turciei cu privire la epurarea condusă de președintele Tayyip Erdogan în urma loviturii de stat militare eșuate din 15-16 iulie, notează Reuters. 

Comentează știrea

Cezar
29 iulie 2016
Atentie ca e contagios, se ia !!!

De fapt acum se desfasoara adevarata lovitura de stat,in care o democratie incipienta se intoarce brutal la dictatura evidenta. Atentie,acolo nu sunt comunisti,nu e vorba de partide de stanga si alte prostii care se invoca de exemplu in Romania ca ar fi retrograde. Si la noi se poate reinstaura dictatura explicita,avem toate conditiile pentru asta,inclusiv un popor inert si abrutizat,cu un nivel de cultura mult deteriorat in ultimii cincisprezece ani. Democratia nu este un dat definitive,ea trebuie sa fie mentinuta mai ales prin lupta maselor,prin trairea constienta a evenimentelor,nu prin vot si gata,patru ani nu ne intereseaza decat pokemonii.

Murphy
29 iulie 2016
Felicitari Erdogan

Felicitari domnului Presedinte Erdogan pentru felul exemplar cum trateaza puterea suprema legitim aleasa in stat. Daca si la Ceausescu s-ar fi intamplat la fel, traiam boiereste acum nu ca niste capsunari. Daca armata si securitatea il aparau pe Ceausescu, aparau DEMOCRATIA si Presedintele ales de popor, acum eram cineva in Europa, acum suntem ultimii, adica coada Europei, sau coada vacii nebune, vacile nebune fiind desigur pe rand Ion Iliescu, Constantinescu si Basescu, in functia vacii nebune acum fiind cretinozaurul de filogerman, roman get beget, Iohannis Fainosag.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0761 secunde