Erdogan: "Dacă voi fi reales, voi reduce drastic numărul de ministere"

262
Erdogan:

Articole recomandate

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că va reduce drastic numărul de ministere, la 16, și că va accelera procesul de luare a deciziilor în cadrul viitorului guvern, dacă va câștiga alegerile de duminică, 24 iunie, care vor marca o tranziție către o președinție executivă, relatează Reuters. 


Alegătorii turci sunt chemați, duminică, la urne în cadrul unui dublu scrutin, prezidențial și parlamentar, în condițiile în care Erdogan intenționează să-și prelungească puterea, ce durează de 15 ani, și să-și asume noi atribuții, despre care el spune că sunt necesare pentru a face față amenințărilor din domeniul economic și al securității cu care se confruntă țara. 


"Când eram prim-ministru, existau 37 de ministere. Le-am redus la 26. Acum vom aduce numărul lor la 16", a declarat Erdogan. 


Sondajele de opinie arată că scrutinul ar putea fi mai strâns decât a crezut Erdogan când a convocat în aprilie alegeri anticipate pentru data de 24 iunie, sugerând că s-ar putea ca el să meargă în al doilea tur de scrutin prezidențial, iar partidul său de guvernământ, AKP, să-și piardă majoritatea în parlament (600 de locuri). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7356 secunde