Erdogan cere lumii musulmane să îi susțină pe palestinieni

138
Erdogan cere lumii musulmane să îi susțină pe palestinieni - erdo-1526689185.jpg

Articole recomandate

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut vineri lumii musulmane să îi sprijine pe palestinieni în fața a ceea ce el a numit "cruzimea" Israelului în Fâșia Gaza.


Într-un discurs susținut în fața a mii de susținători care au purtat drapelele turc și palestinian la o manifestație la Istanbul, Erdogan a făcut apel la solidaritate din partea musulmanilor și a spus că ONU și-a pierdut legitimitatea pentru că nu s-a opus Washingtonului în decizia de a-și muta la Ierusalim ambasada din Israel.


"Dacă lumea musulmană este unită împotriva cruzimii din Gaza, necugetarea Israelului nu va dura", a spus Erdogan, care a criticat violențele de luni din Gaza ce au urmat deschiderii ambasadei SUA din Ierusalim.

"Organizația Națiunilor Unite, care a eșuat în a lua măsuri împotriva Statelor Unite, a primit o nouă lovitură la legitimitatea sa deja afectată", a adăugat el.

Erdogan a cerut desfășurarea unui summit de urgență al Organizației Cooperării Islamice (OCI), care are 57 de membri. Reuniunea începe vineri seară la Istanbul.

La manifestația de la Istanbul a participat și premierul palestinian Rami Hamdallah, care a făcut apel ca lumea să acționeze. "Cerem comunității internaționale să intervină imediat pentru a ne proteja poporul și pentru ca Israelul să fie tras la răspundere pentru acțiunea sa", a spus el.

Violențele din Gaza, în care zeci de manifestanți palestinieni au fost împușcați mortal de forțele de securitate israeliene, au declanșat o dispută diplomatică între Turcia și Israel, fiecare țară expulzând diplomații de rang înalt ai celeilalte în această săptămână.

Sursa: Agerpres









Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0897 secunde