Erdogan avertizează Austria cu privire la "un război între Cruciați și Semilună"

240
Erdogan avertizează Austria cu privire la

Articole recomandate

În replică față de decizia cancelarului austriac de a închide moschei în cadrul unei ofensive împotriva islamului politic, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat asupra unui posibil "război între Cruciați și Semilună", potrivit AFP.


"Aceste măsuri luate de prim-ministrul austriac sunt, mă tem, pe cale să împingă lumea către un război între Cruciați și Semilună", a declarat Erdogan într-un discurs susținut la Istanbul. 


Anterior, cancelarul austriac Sebastian Kurz care anunțase că se vor lua măsuri care vizează lupta contra islamului politic, printre care și închiderea a șapte moschei și posibila expulzare a zeci de imami finanțați de Turcia. 


"Ei spun că vor să alunge din Austria oamenii noștri religioși. Credeți că noi nu vom reacționa dacă veți face un astfel de lucru? Asta înseamnă că vom face ceva", a declarat Erdogan, fără a face alte precizări. Recent, purtătorul de cuvânt al președintelui turc criticase deja anunțul făcut de Austria drept o măsură vag populistă, islamofobă, rasistă și discriminatorie în această țară. 


În jur de 360.000 de persoane de origine turcă trăiesc în Austria, dintre care 117.000 au naționalitate turcă. Relațiile dintre Ankara și Viena sunt tensionate după tentativa de puci împotriva lui Erdogan din iulie 2016 care a fost urmată de represalii de mare amploare. 


Cuvintele președintelui turc vin de altfel înaintea alegerilor anticipate cruciale din 24 iunie. Guvernul austriac a interzis explicit responsabililor turci să organizeze mitinguri în Austria în vederea acestui dublu scrutin prezidențial și legislativ.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5888 secunde