Erdogan: "Ankara va decide ea însăși asupra regiunii Afrin"

188
Erdogan:

Articole recomandate

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a criticat declarația ministrului de Externe rus Serghei Lavrov cu privire la viitorul regiunii Afrin din Siria și a afirmat că Ankara va decide ea însăși asupra detaliilor restituirii acestei zone către poporul sirian, informează Reuters.

"Știm foarte bine cui o vom preda. Înainte de toate, să vorbim despre predarea de zone aflate sub controlul altor țări în Siria către Siria", a declarat Erdogan, respingând astfel afirmațiile făcute de șeful diplomației ruse.

"Atunci când va veni timpul, vom preda Afrinul personal poporului din Afrin, dar timpul când acest lucru se va întâmpla depinde de noi, noi vom decide aceasta, nu domnul Lavrov", a spus președintele Turciei.

Serghei Lavrov a declarat, luni, că cea mai ușoară cale pentru normalizarea situației din Afrin este de a aduce zona înapoi sub controlul guvernului sirian, a informat agenția de presă rus Interfax.

Chiar dacă Turcia colaborează atât cu Rusia, cât și cu Iran în vederea reducerii violențelor în Siria, Ankara a cerut de nenumărate ori ca președintele Siriei, Bashar al-Assad, să se retragă din funcție și i-a susținut pe insurgenți împotriva lui. Principalii susținători ai lui Assad sunt Rusia și Iranul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4438 secunde